Özyeğin University, Çekmeköy Campus Nişantepe District, Orman Street, 34794 Çekmeköy - İSTANBUL

Phone : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

E-mail: info@ozyegin.edu.tr

Feb 22, 2019

ÖzU in Press - Özyeğin Üniversitesi “THE AWARDS ASIA 2019” Ödülleri ‘Öğrenciler için Üstün Destek’ kategorisinde en iyi 8 üniversite arasına girdi (Turkish)

Hürriyet Newspaper

LONDRA merkezli yükseköğretim derecelendirme kuruluşu Times Higher Education'm (THE) verdiği ve yükseköğretim Oscarları olarak kabul edilen Asya Ödülleri 2019'da Türkiye'den Koç,Özyeğin ve Gelişim Üniversiteleri finalist oldu. 80 ülkeden 21 üniversite finale kalmayı başarırken, bu yıl ilk kez Asya bölgesi için verilecek ödülleri kazananlar, 1 Mayıs'ta Abu Dabi'de düzenlenecek Asya Üniversiteleri Zirvesi'nde açıklanacak.

Öğrencilere Sıradışı Destek

Koç ve Özyeğin Üniversiteleri "Öğrencilere Sıra Dışı Destek" kategorisinde ilk 8 finalist arasında yer aldı. Finalistler arasında Hong Kong Çin Üniversitesi ile NUS İşletme Okulu gibi Asya'nın birçok önde gelen yükseköğretim kurumu da yer alıyor. İstanbul Gelişim Üniversitesi ise "Uluslararası Strateji" kategorisinde 8 finalist arasında yer buldu. Bu listede de Ulusal Singapur ile Zhejiang üniversiteleri gibi bölgenin önde gelen yükseköğretim kurumları var.

Geçen yıllarda Avrupa ve Birleşik Krallık için verilen ödüllerin kapsamı bu yıl Asya'nın da eklenmesiyle genişletildi. THE, bu yıl teknolojik inovasyon; öğrencilere sıra dışı destek; liderlik; uluslararası ve öğretim stratejileri kategorilerinde ödüller verecek. THE, bu alanlarda bölgede öne çıkan üniversiteleri, kategorilerdeki performanslarını değerlendiriyor.

Diğer Haberler